نرم افزار حسابداری و انواع آن
در گذشته در بسیاری از مغازه ها و حجره های قدیمی حساب و کتاب ها به صورت دستی یا با استفاده از چرتکه های قدیمی صورت می گیرفت که احتمال خطا و اشتباه در آن زیاد بود. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دانش بشریت و وارد شدن علم و دانش قدرتمند حسابداری و استفاده از نرم افزار حسابداری، کار حساب و کتاب و بررسی اعداد و ارقام بسیار راحتر گشته و می توان گفت به سبب رقابتی شدن دنیای تجارت، بسیاری از شرکت ها و دفاتر رسمی برای مدیریت و کنترل بهتر بیشتر حساب های خود تمامی حساب و کتاب های خود را با استفاده از نرم افزار های وسیع و مطمئن حسابداری انجام می دهند.
این روزها تنوع کسب و کارها و نیازها و دغدغه های آن ها به قدری گسترده شده که دیگر نمی توان نسخه ای واحد برای رفع نیازهای آن ها پیچید. امروزه از رابط کاربری نرم افزار، تا امکانات آن و سطح دسترسی و تعداد کاربران همه و همه بر اساس نیازهای یک کسب و کار سنجیده و تنظیم می شود تا با کمترین اشکالی در مسیر رفع نیاز موسسات قرار گیرد.
نرم افزار حسابداری چیست؟
نرم افزار حسابداری به عنوان یک هسته و مرکز اصلی سیستم حسابداری معرفی شده است که با استفاده از روش های نوین و پیشرفته ای که دارد به راحتی می تواند نتایج عملیات و فعالیت های انجام شده را به صورت منظم و یک پارچه گزارش داده و درصد خطا و اشتباهات را نیز کاهش دهد.این نرم افزار ها با توجه به نیاز های جامعه و نظارت و کنترل بیشتر بر حساب ها و امور مالی شرکت ها و دفاتر وارد بازار شده است و بهترین و محکم ترین قدم برای کنترل و پیگیری حساب ها می باشد.
نرم افزار حسابدری یکی از برنامه های حسابداری می باشد که بر روی سیستم های کامپیوتری پیاده شده و با توجه به قابلیت ها و توانایی هایی که دارد قادر است به راحتی امور مالی و معاملات شما را بدون هیچ گونه خطا و اشتباهی کنترل و مدیریت نموده و مورد برسی قرار دهد.این نرم افزار ها با طیف وسیعی از نرم افزارهای مربوط به خود در حوزه های مختلفی را در بر می گیرد که شما می توانید هر کدام از آن ها را با توجه به نیاز خود در برنامه های مالی مورد استفاده قرار دهید.
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات حسابداری و حسابرسی با ما در تماس باشید: کلیک کنید!
بهترین نرم افزار حسابداری
چیزی به نام بهترین نرم افزار اساسا وجود ندارد. نرم افزارها با توجه به نیاز کسب و کارهای مختلف توسط شرکت های ارائه دهنده شخصی سازی می شوند، و هیچ نرم افزاری وجود ندارد که پاسخ کامل و جامعی برای رفع نیاز تمام واحدهای اقتصادی باشد و بتواند تمام مشکلات آن ها را مرتفع سازد.
احتمالا برای شما هم سوال باشد که ویژگی های یک نرم افزار حسابداری خوب چیست؟ از ویژگی های حسابداری کدام مهمترند؟ از قابلیت های حسابداری کدام اولویت بالاتری دارند؟ یا حتی بهترین نرم افزار چه ویژگی هایی دارد؟
البته که برای صاحبان کسب و کار، هیچ چیز مهم تر و نگران کننده تر از کنترل و مدیریت مسائل مالی نیست. کسب و کارهای زیادی به دلیل نداشتن مدیریت دقیق و حساب شده روی درآمدها و هزینه ها، خیلی زود شکست خورده اند. به همین دلیل است که همه مدیران و حسابداران، به دنبال بهترین راه برای مدیریت مالی مجموعه خود هستند بنابراین انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب به عنوان ابزار کار حسابدار بسیار مهم است. شاید به نظر آید که در ظاهر همه نرم افزارها شبیه به هم هستند ولی باید گفت نرم افزارهای خوب داری ویژگی هایی هستند که هر کسی باید آن را بداند.
هر سیستم حسابداری باید دارای قابلیت گزارش دهی و تجزیه و تحلیل باشد تا بتواند به شرکت ها کمک کند تا با قوانین و مقررات رگولاتوری دولت هماهنگ بوده و آن را اجرا کند. باید مطمئن شد که می توان گزارش های هفتگی و ماهانه تهیه کرد. باید اکثر برنامه ها به خصوص اکسل را داشته باشد. از سوی دیگر باید بتوان برای هریک از محصولات و خدمات خود گزارش مالی تهیه کرد. از سوی دیگر باید دانست کدام یک از محصولات و خدمات شرکت بیشتر پول می سازد از این رو نباید این بخش هم نادیده گرفته شود.
انتقال مفاهیم حسابداری و اعداد و ارقام آسان نیست از این رو باید نرم افزار قابلیت نشان دادن اعداد و ارقام به صورت گرافیکی یعنی نمودار و دیگر فرمت ها را داشته باشد. از این رو گرافیک یک ابزار قدرتمندی است بنابراین باید در انتخاب نرم افزار به این موضوع نمودارها و گرافیک دقت کرد.
مدیریت مالی یکی از فعالیت های پیچیده تجاری است مانند مدیریت هزینه کارکنان، حقوق ودستمزد ، بودجه ادارات و … نرم افزار باید دقیقا مطابق با نیازهای شرکت و سازمان باشد تا با رشد کسب و کار هماهنگ باشد. از این رو باید به دنبال نرم افزار مناسب برای نیازهای حسابداری شرکت و سازمان بود.
چطور نرم افزار مناسب حسابداری پیدا کنیم؟
قبل از هر چیز باید بگوییم که برای انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب، باید به کاربردها توجه کنید. معمولا وقتی یک پکیج نرم افزاری برای نوعی از کسب و کار ارائه می شود اکثریت نیازهای آن را برطرف خواهد کرد، برای مثال اگر یک نرم افزار فروشگاهی برای کسب و کار خود لازم داشته باشید در صورتی که با در نظر گرفتن نوع فروشگاه خود نسبت به خرید نرم افزار فروشگاهی اقدام کنید احتمالا از جهت امکانات با مشکلی روبرو نخواهید شد.
علاوه بر این باید به یک سری استانداردها نیز توجه کنید. پشتیبانی مناسب، رابط کاربری آسان و قابل فهم و … نیز برخی از این موارد عمومی به شمار می روند.
انواع نرم افزار حسابداری
نرم افزارهای حسابداری انواع مختلفی دارند و از چند جهت قابل دسته بندی هستند. مهمترین دسته بندی نرم افزارهایی هستند که با در کنار هم قرارگرفتن به عنوان یک نرم افزار حسابداری جامع معرفی می شوند.
-
نرم افزار حسابداری
-
نرم افزار حقوق و دستمزد
-
نرم افزار انبار
-
نرم افزار فروش
فواید استفاده از نرم افزار حسابداری
نرم افزار حسابداری به گونه ای طراحی شده است که برای انواع شرکت های مختلف هم چون بازرگانی، خدماتی، پیمان کاری، تولیدی و سایر شرکت ها مناسب و قابل اجرا می باشد و از فواید استفاده از نرم افزار حسابداری به آن ها این امکان را می دهد که به راحتی بتوانند در قسمت های مختلف از جمله حساب های خرید کالا، ثبت فاکتور، موجودی انبار و دیگر قسمت های آن به طور دقیق سندهای حسابداری دقیق و مطمئنی را صادر نمایند.
از دیگر فواید استفاده از این نرم افزارها صرفه جویی در وقت و زمان می باشد. به این صورت که به راحتی می تواند بخش عظیمی از امور مالی و حسابداری یک شرکت را به صورت اتوماتیک در مدت زمان بسیار کمی پردازش کرده و اطلاعات درست و دقیقی رائه دهد و این در حالی است که برنامه های ساده و سطحی مالی فاقد این قابلیت و توانایی می باشند.
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات حسابداری و حسابرسی با ما در تماس باشید: کلیک کنید!
دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری
به طور کلی دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری شامل مواردی هم چون:
-
سرعت
-
افزایش دقت در انجام محاسبات
-
به روز رسانی اطلاعات
-
دسترسی کامل و سریع به اطلاعات
-
مدیریت اطلاعات
-
بهره وری
-
صرفه جویی در زمان
-
ارائه انواع گزارشات مختلف